fbpx

Vrei să faci o schimbare în localitatea ta? Aplică la Academia Liderilor Comunitari și obține finanțare pentru a implementa inițiativa

Centrul CONTACT lansează Academia Liderului Comunitar. Persoanele care vor urma cursul vor putea obține finanțare pentru a implementa inițiative care să rezolve comunității lor.

În total, 60 de lideri comunitari din centrul, nordul și sudul țării vor învăța cum să soluționeze problemele din localitatea lor. Ideea creării Academiei a venit ca urmare a interacțiunii Centrului CONTACT cu liderii societății civile din Moldova, care a scos în evidență mai multe cauze ale implicării insuficiente a cetățenilor în viața comunităților și anume: cunoașterea insuficientă a procesului decizional local, capacitatea redusă de a se implica și a promova politici publice benefice pentru comunitate, cunoașterea insuficientă a tehnicilor de persuasiune și advocacy în raport cu autoritățile publice și alți actori locali.

Prin intermediul Academiei Liderului Comunitar, Centrul CONTACT își propune să soluționeze aceste probleme, instruind și consolidând capacitățile a 60 lideri comunitari, care vor fi capabili să identifice și soluționeze, împreună cu locuitori, autorități și antreprenori problemele din comunitățile lor.

După finalizarea programului de instruire, participanții, cu susținerea formatorilor Academiei, vor demara activități practice de soluționare a unei probleme identificate, iar cele  mai bune inițiative locale vor primi suport financiar pentru implementare. Prima ediție a Academiei va finaliza cu o Gală a bunelor practici. În cadrul acesteia, vor fi  prezentate rezultatele activității Academiei și practicile de succes în asigurarea transparenței, accesului la informație și implicarea publicului în procesul decizional, realizate de absolvenții ei.

Cei care doresc să se înregistreze la Academie pot accesa acest link. Printre condițiile potrivit cărora vor fi selectați viitorii participanți se numără experiența în activism și dezvoltare comunitară, motivația personală și reprezentativitatea geografică. Data limită de aplicare este 5 aprilie 2020, ora 18:00.

Proiectul „Academia Liderului Comunitar” este implementat în cadrul Programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

 

Articole similare

Back to top button
Close