Tu poți salva destine! La Chișinău se vor crea soluții IT pentru combaterea traficului de ființe umane
Tinerii profesioniști sunt invitați să genereze soluții inovatoare pentru atenuarea unor probleme sociale sensibile. În contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane se organizează „Anti-Trafficking Hackathon”. Evenimentul își propune să ofere instrumente pentru prevenirea și combaterea fenomenului.
Hackathonul se va desfășura online, în perioada 6-8 noiembrie, participanții fiind implicați în crearea și dezvoltarea unor soluții tehnologizat care vor putea fi aplicate ulterior în prevenirea și combaterea traficului de ființe umane. Astfel, până la încheierea evenimentului, soluția IT inovatoare trebuie să fie funcțională și pregătită pentru a putea fi utilizată.
În prima parte a evenimentului participanții se vor familiariza cu problematica fenomenului, structurată în două subiecte distincte:
• traficul de ființe umane cu formele sale predominante: în scop de exploatare sexuală și exploatare prin muncă;
• exploatarea sexuală a copiilor, inclusiv online.
Înscriere și participare la Anti-Trafficking Hackathon
La hackathon sunt invitați să participe specialiști din patru domenii:
- Tehnologii informaționale,
- design,
- antreprenoriat;
- combaterea traficului de ființe umane (psihologi specializați, juriști, asistenți sociali etc.).
În timpul evenimentului participanții vor forma echipe din 3-5 persoane, care își vor utiliza abilitățile complementare pentru a genera idei pro-active și a elabora soluții complexe. La hackathon se pot înscrie și echipe compuse din specialiști care reprezintă domenii relevante, acesta fiind deschis pentru participanții de orice vârstă/
Doritorii de a participa pot găsi mai multe informații despre eveniment aici, iar formularul de înregistrare poate fi accesat aici.
La finalul hackathonului, soluțiile create pentru combaterea traficului de ființe umane vor fi apreciate conform unui set prestabilit de criterii, iar trei echipe câștigătoare vor fi premiate.