fbpx

foto | Tinerii de la Universitatea de Vest din Timișoara au dat startul Caravanei Educației în țara noastră. Vor ajunge, în curând, și în liceul tău

Un grup de studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara, reprezentând Asociația pentru Românii de Pretutindeni „Inițiativa”, au pornit să dea „ARiPI” primului lor proiect – Caravana Educației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În următoarele două săptămâni, tinerii vor informa elevii din Republica Moldova despre oportunitățile oferite românilor de pretudindeni de respectiva universitate.

„La fel ca și voi, suntem studenți și înțelegem cât de stresantă poate fi admiterea la o universitate și câte bătăi de cap vă poate crea – am trecut și noi prin asta.

De asemenea, înțelegem că poate sunteți încă indeciși în privința domeniului de studii pe care vrei să-l urmați și, tocmai din aceste motive, echipa Asociației pentru Românii de Pretutindeni „Inițiativa” a decis să viziteze absolvenții, pentru a-i informa, selectând pentru ei cele mai importante informații referitoare la facultățile din cadrul Universității de Vest din Timișoara, procesul de admitere specific românilor de pretutindeni, facilitățile pe care le oferă universitatea și orașul. Și desigur, ceea ce definește Asociația noastră – voluntariatul”, menționează reprezentanții „Inițiativa”.

Tinerii de la „Inițiativa” au reușit deja să viziteze Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți, dar și Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Chișinău. Voluntarii au cunoscut ochii curioși ai elevilor, gata să absoarbă informații noi și să aleagă calea viitorului său. Aceștia au distribuit broșuri elevilor din clasele a XII-a, informându-i despre oportunitățile care-i așteaptă dacă vor alege Universitatea de Vest din Timișoara.

De asemenea, au fost informați elevii din mun. Chișinău, și anume din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes”.

Pentru a fi la curent cu activitățile tinerilor, urmăriți pagina de Facebook a Asociației „Inițiativa”, unde le puteți scrie să întreprindă o vizită informativă și în liceul vostru.

Articole asemănătoare

Back to top button