fbpx

Corpul Păcii SUA în Moldova te îndeamnă să găzduiești, timp de doi ani, un voluntar american. Detalii despre schimbul cultural

Corpul Păcii SUA în Moldova anunță că un nou grup de cetățeni americani va sosi în Moldova pentru a colabora în calitate de voluntari cu organizațiile locale. Aceștia vor reprezenta Programul de Dezvoltare Comunitară și Organizațională (COD) și își vor începe serviciul în august 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Timp de doi ani, ei vor trăi în comunitățile din Moldova și vor lucra cu organizațiile și instituțiile locale.

Voluntarii Programului de Dezvoltare Comunitară și Organizațională pot oferi organizațiilor gazdă susținere în următoarele domenii:

  • Sporirea Capacităților Organizației:
  •  Promovarea colaborării între organizațiile comunității:
  •  Sporirea activismului civic și dezvoltarea abilităților membrilor comunității:

Dacă sunteţi Asociație Obștească înregistrată sau Instituție Publică orientată spre dezvoltare comunitară (bibliotecă, centru comunitar, centru de resurse pentru tineri, muzeu, etc.), lucrați în Moldova cel puțin de un an și sunteți interesați într-un schimb cultural productiv, ce va consolida capacitățile organizației Dvs., puteți aplica pentru a găzdui un Voluntar American.

„În mod deosebit încurajăm să aplice la această oportunitate organizațiile din mediu rural. Programul își propune promovarea și sporirea capacităților locale și caută organizații gazdă în afara Chișinăului”, notează organizatorii.

O condiție importantă este existența unei persoane din cadrul organizației disponibilă să lucreze zilnic cu voluntarul în calitate de partener de bază. Organizațille aplicante vor fi responsabile și de identificarea familiei gazdă pentru voluntar.

Formularul de solicitare, precum și pachetul informativ poate fi accesat aici (ro) sau aici (ru).

Data limită de prezentare a formularului de solicitare este 1 martie 2019. Formularul completat trebuie expediat la adresa de email: eblidari@peacecorps.gov sau prin fax 022545022.

Articole asemănătoare

Back to top button