fbpx

Acestea sunt cele mai bune universități din țară! Cum s-au „aranjat” în clasamentul Webometrics instituțiile superioare de învățământ din Moldova?

Tradițional, Webometrics a publicat topul universităților din Moldova. UTM, USM și USMF se află în capul listei, fiind urmate de Universitatea Cooperatist Comercială, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți și Academia de Studii Economice din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe listă se află 25 de instituții superioare de învățământ in țară. Bunăoară, ASEM se află pe locul șase, iar Universitatea Pedagogică de Stat – pe cea de-a șaptea poziție. Pe de altă parte, la capătul listei sunt amplasate Academia Militară Alexandru cel Bun, Institutul Internațional de Management Imi-Nova și Universitatea de Stat din Taraclia Gregory Tsamblak.

Webometrics analizează circa 30.000 de universități din întreaga lume, inclusiv instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Atunci când se realizează clasamentele se ține cont de prezență online, vizibilitate, transparență, iar rezultatele se publică în ianuarie și iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button