fbpx

video | „Ne-au dat 200 de lei și o fițuică ca să votăm pentru socialiști”. Un cetățean din Tighina, despre presupusa mituire a alegătorilor

Un cetățean din Tighina relatează că unii alegători din Tighina și-ar fi „vândut” votul pentru 200 de lei și o „fițuică” cu mesajul „Iubesc Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit bărbatului, ar fi primit banii și fițuica lână magazinul Maghia. listele erau perfectate de o femeie pe nume Vera. Aceasta avea liste de la alegerile precedente în care el nu figura.

Declarând că vrea să voteze, bărbatul a prezentat buletinul și a fost adăugat în listă. Acesta ar fi înregistrat și cum se făceau listele de alegători.

„În mașini urcau câte patru oameni. Nu-i trimiteau la Varnița deoareceau spuneau, că acolo „îi verifică românii”, dar mergem la Hagimus și Fârlădeni.

Ne-au dat 200 de lei și fițuica aceasta ca să votăm pentru socialiști. De acolo ne ia mașina, ne duce la secția de votare apoi ne aduce înapoi în oraș și ia pe alții”, a relatat Dumitru Iancev..

Unul din observatorii de la secția din Hagimul, Andrei Eremia, a declarat că au suficiente probe ca acest caz să fie documentat de poliție.

„Iată cum se produce coruperea alegătorului, cum are loc „schimbarea” destinului nostru prin minciuni și fraudă timp de 30 de ani. Vom depune video cu probe. Va fi cea de-a doua sesizare a noastră la poliție. Trebuie de pus punct odată acestei coruperi”, a menționat Andrei Eremia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button