fbpx

Socialiștii sesizează Poliția: „Condamnăm acțiunea agresivă și ilegală a unui partid care luptă pentru lichidarea R. Moldova”

PSRM a sesizat Poliția cu privire la manifestația desfășurată luni, 7 iunie, la sediul formațiunii, de către reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Socialiștii „condamnă acțiunea agresivă și ilegală de astăzi a unui partid de dreapta care luptă pentru lichidarea Republicii Moldova prin alipirea la România, organizată în fața sediului PSRM”.

„Cunoscuți pe larg ca foști demnitari corupți din guvernările Alianțelor pentru Integrare Europeană, ajunși în sondaje sub un procent, aceștea încearcă să intre în atenția opiniei publice prin acțiuni gălăgioase, dar fără esență. Un fel de tobe, care produc multă zarvă, însă fără altă utilitate”, se arată într-un comunicat al Partidului Socialiștilor.

„Noi respectăm dreptul la proteste pentru orice cetățean al țării noastre, dar chemăm forțele politice la acțiuni corecte și conform legii, fără vandalizarea proprietății. Este al doilea caz în mai puțin de o săptămână când partidele de dreapta atacă sediile PSRM. Au fost și alte tentative de a organiza provocări din partea formațiunilor de dreapta, la adresa liderilor socialiști. În lipsa ideilor constructive pentru oameni, partidele de dreapta recurg la ce știu ei mai bine – agresivitate, violență și provocări”, se mai arată înc omunicatul formațiunii, care speră că oamenii legii vor lua „toate toate măsurile necesare, în strictă conformitate cu legea”, în raport cu protestul de astăzi.

ZUGO amintește că reprezetanți ai AUR au protestat astăzi în fața sediului PSRM, fredonat cântece patriotice românești și lipind pe ușile de la intrarea în sediul PSRM mai multe afișe unioniste.

Ulterior, protestatarii au mers în fața casei liderului PSRM, Igor Dodon, pentru a-l acuza că ar fi influențat decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide doar 139 de secții de votare peste hotare în vederea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Și acolo manifestanții au fredonat melodii patriotice, printre care și „Deșteaptă-te Române”.

Articole asemănătoare

Back to top button