fbpx

Rezultatele preliminare After Poll: PAS – 55%, fără voturile din diaspora

PAS și BESC au acumulat cele mai multe voturi. Cel puțin așa arată rezultatele sondajului de tip After Poll, realizat de comunitatea WatchDog și Institutul de Politici Publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetarea a fost realizată fără contact fizic. Operatorii au discutat cu persoanele chestionate prin telefon, însă la studiu nu au fost implicați votanți din Transnistria și diasporă.

Peste 34% dintre respondenți sunt susținători ai unui partid, iar circa 33% au decis acum trei luni cu cine vor vota.

Conform rezultatelor preliminare, PAS are 55,1%. Socialiștii și comuniștii au fost susținuți de 24% dintre respondenți, iar Partidul ȘOR – 8,1%.

Mai mult de 4,4% are blocul Renato Usatîi, peste 1% au spus că susțin Platforma DA, Democrația Acasă și PDM, iar ceilalți concurenți electorali nu au akjuns nici măcar la 1%.

În cadrul cercetării au fost chestionate 2764 de persoane, dintre care 1721 își exercitase dreptul la momentul interviului, iar aproape fiecare al treilea respondent a refuzat să spună pentru cine a votat. Datele au fost colectate de la 12:00 până la 20:00.

Votează informat! Urmărește ZUGO și pe Telegram pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din ziua alegerilor parlamentare anticipate

 

Articole asemănătoare

Back to top button