fbpx

Președinția reacționează la deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare: „Somez CEC să-și revadă imediat decizia”

Maia Sandu somează Comisia Electorală Centrală (CEC) „să-și revadă imediat decizia” prin care a deschis 139 de secții de votare peste hotarele Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Mesajul vine la scurt timp după ce CEC a luat decizia, deși Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene e propus deschiderea a 190 de secții de votare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia pentru deschiderea a 139 de secții de votare (același număr ca la alegerile prezidențiale din 2020) a fost luată la propunerea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, asta deși președintele CEC, Dorin Cimil, a propus o soluție de compromis – deschiderea a 162 de secții.

„Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii”, susține Maia Sandu.

Potrivit ei, „majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării. Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia – să respecte legea și să asigure dreptul la vot.

Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!”, a scris președinta.

Vezi și: PAS va contesta în instanță decizia CEC de a deschide „doar 139 de secții de votare” pentru diaspora: „Primul pas în fraudarea alegerilor”

Articole asemănătoare

Back to top button