fbpx

PAS va contesta în instanță decizia CEC de a deschide „doar 139 de secții de votare” pentru diaspora: „Primul pas în fraudarea alegerilor”

PAS anunță că va contesta în instanța de judecată decizia luată de CEC astăzi, potrivit căreia în diasporă vor fi deschise 139 de secții de vot, la fel ca și la alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Comisia Electorală Centrală a adoptat totuși propunerea lui Maxim Lebedinschi și, respectiv, pentru diasporă se propun doar 139 de secții de votare. ”Eroii” dodoniști ai zilei care au sfidat legea într-un mod atât de obraznic sunt: Maxim Lebedinschi, Vadim Filipov, Vasile Gafton, Veaceslav Agrigoroaie și Andrei Volentir.

Vom contesta hotărârea vădit ilegală în justiție. De asemenea, examinez posibilitatea depunerii plângerii penale pe numele lui Maxim Lebedinschi. Încălcarea unor norme imperative ale legii nu poate fi lăsată fără niciun fel de acțiuni.

În același timp, această hotărâre este primul pas în direcția fraudării alegerilor. Iar fraudării trebuie să ne opunem. Și ne vom opune”, a spus Litvinenco.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a votat astăzi, 5 iunie, pentru constituirea a 139 de secții de votare în străinătate.

Totodată, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că pentru cetățenii din stânga Nistrului vor fi deschise 44 de secții de votare. Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va le constitui în contextul scrutinului de pe 11 iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button