fbpx

Nu vrea să deschidă mai multe secții de votare peste hotare! CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost anulate anexele Comisiei privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în diasporă, informează Ziarul de Gardă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții CEC au menționat pentru sursa citată că instituția a atacat vineri, 18 iunie, cu recurs la CSJ decizia Curții de Apel Chișinău, motivul fiind, în principal, că CEC nu a văzut motivarea deciziei Curții de Apel prin care au fost anulate anexele din hotărârile CEC cu privire la deschiderea secțiilor de vot în străinătate.

Citește și: doc | Lista celor 191 de secții de vot, propuse de Ministerul de Externe pentru diasporă: Mai multe în Franța și Italia

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Curții de Apel (CA), Octeabrina Popa, decizia motivată a instanței de apel din 17 iunie nu va fi publicată astăzi, întrucât CEC a depus recurs la CSJ privind decizia CA Chișinău din 17 iunie.

„Decizia motiviată a Curții de Apel nu va fi publicată astazi. CEC a depus astăzi un recurs la CSJ privind decizia CA. Este anexat recurs la dosar”, a declarat purtătoare de cuvânt a instanței de Apel pentru Ziarul de Gardă.

Vezi și: Curtea de Apel obligă CEC să deschidă peste 190 de secții de votare în străinătate

Articole asemănătoare

Back to top button