fbpx

Curtea de Apel obligă CEC să deschidă peste 190 de secții de votare în străinătate

Curtea de Apel (CA) Chișinău obligă Comisia Electorală Centrală (CEC) să deschidă peste 190 de secții de votare în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. O hotărâre în acest sens a fost emisă de magistrați astăzi, după mai bine de o săptămână de examinări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CA Chișinău a anulat hotărârea CEC privind deschiderea a 146 de secții de vot peste hotare, obligând instituția să dea curs solicitării Ministerului de Externe, care a cerut 191 de secții.

După mai bine de o săptămână de ședințe de judecată, magistrații au decis că propunerile Ministerului de Externe sunt obligatorii și nu doar consultative.

ZUGO amintește că la 5 iunie CEC a hotărât deschiderea a doar 139 de secții de votare peste hotare, deși Ministerul de Externe a indicat o cifră de 191 de secții. Decizia CEC a stârnit protestul mai multe partide. La câteva zile, instituția și-a modificat decizia, mărind numărul secțiilor de votare peste hotare la 146. Și această decizie a fost atacată în judecată.

Astăzi, CA Chișinău a admis parțial contestațiile depuse de mai multe partide în legătură cu modificarea deciziei CEC privind numărul secțiilor de votare.

Articole asemănătoare

Back to top button