fbpx

Primii moldoveni care au votat în diasporă au parcurs 400 de kilometri cu mașina. Funcționarii electorali i-au întâmpinat în tricouri olimpice

Primele secții de votare din diasporă au fost deschise când în Republica Moldova abia trecuse miezul nopții. Este vorba despre birourile electorale de la Tokyo, Japonia și Beijing, China.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima și-a deschis ușile secția din capitala niponă. Funcționarii electorali de acolo au îmbrăcat tricouri tematice, pentru a susține sportivii moldoveni care participă la Jocurile Olimpice.

„Astăzi, la ora locală 7:00, a fost deschisă secția de votare a Biroului Electoral nr. 38/94 cu sediul la Ambasada Republicii Moldova în Japonia. În spiritul Jocurilor Olimpice, membrii Biroului secției de votare au îmbrăcat în tricourile de promovare a echipei naționale Olimpice #CNOS Olympic Moldova. Le dorim mult succes sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Tokio”, se arată într-un mesaj publicat de ambasadă.

Potrivit Ministerului de Externe, primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Liudmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama din Japonia. Pentru a participa la votare ei au parcurs 400 de kilometri, timp de cinci ore cu mașina.

„Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri. Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează”, a spus cuplul, care a fost însoțit de cei doi copii.

Ministerul de Externe de la Chișinău precizează că toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele locale 7:00 – 21:00. Adresele secțiilor de votare din afara țării pot fi găsite pe pagina web https://diaspora.cec.md, iar pe platforma Votează fără coadă alegătorii din afara țării pot interacționa cu persoanele care sunt fața locului, pentru a afla situație curentă la secții.

Votează informat! Urmărește ZUGO și pe Telegram pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din ziua alegerilor parlamentare anticipate

Articole asemănătoare

Back to top button