fbpx

Votează fără coadă! A fost lansată o platformă care ajută moldovenii din diasporă să găsească cea mai apropiată secție

O hartă care ajută moldovenii din afara țării să găsească cea mai apropiată secții de votare a apărut în spațiul virtual. Pentru a utiliza Voteaza-fara-coada.eu, persoanele vor trebui să utilizeze geolocația sau să indice adresa lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, există două opțiuni: cea automată și cea manuală. De asemenea, după identificarea secției, pagina web va prezenta și traseul până la secția de votare.

După confirmarea partajării locației, va fi afișată o listă de zece cele mai apropiate secții de votare. Ele vor fi  sortate în funcție de distanța față de locul aflării și numărul de persoane care au votat în cadrul lor în turul doi al scrutinului prezidențial din 2020.

De asemenea, pentru fiecare secție este implementată funcția de Facebook chat. Funcționalitatea permite interacțiunea inclusiv cu persoanele care se află la fața locului, cum merge votarea, cât de mare e rândul etc. 

Chiar și așa, dezvoltatorii îndeamnă cetățenii să trateze informațiile drept sugestii. „Nu garantăm și nu ne asumăm răspunderea că vei ajunge la o secție pustie cu 5000 de buletine de vot disponibile”, se arată în mesajul lor.

Articole asemănătoare

Back to top button