fbpx

doc | Cele 190 de secții de votare din străinătate, devenite 139 din 162. Unde a fost micșorat numărul lor?

Proiectul inițial al deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC), referitor la secțiile de votare pentru diasporă, a fost făcut public. Potrivit lui, în străinătate urmau să fi deschise 162 de secții, comparativ cu 190 solicitate de Ministerul de Externe, nu 139.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost prezentat spre dezbatere de președintele CEC, Dorin Cimil. Conform lui, cele mai multe secții „le-au fost luate” moldovenilor din Germania și Italia.

Pentru Germania a fost dispusă deschiderea a șase secții, comparativ cu 11 în proiectul inițial. Moldovenii din Italia au rămas fără patru secții, fiind adoptată instituirea a 30 în loc de 34.

S-a mai renunțat la trei secții în Franța. Totodată, Grecia au fost excluse două în Rodos și Thessaloniki, dar instituită încă una la Atena. Și în Marea Britanie s-a dispus să se creeze cu două secții mai puțin, iar în Spania și Portugalia.

De menționat este că la scrutinul precedent, în turul doi al prezidențialelor din 2020, secțiile din  Villeneuve -Saint –Georges, Frankfurt, Northamton și Paris, Parma și Berlin, unde au fost excluse mai multe birouri electorale, s-au numărat printre cele mai aglomerate. Bunăoară, la amiază, funcționarii electorali au comunicat oamenilor care se aflau în rând la Frakfurt că probabil nu le vor ajunge buletine și i-a îndemnat să meargă spre alte secții.

 

Articole asemănătoare

Back to top button