fbpx

Tipuri de covoare: Cinci sfaturi practice ca să îl alegi pe cel mai potrivit pentru fiecare cameră

Locuința devine mai comodă și frumoasă atunci când o decorăm cu niște covoare unice. Acestea trebuie alese cu grijă, ca să ne bucure privirea și să ne ofere confortul dorit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atunci când vine vorba de covoare, Chișinău este locul perfect cu magazine pentru toate gusturile. Însă înainte să mergi la cumpărături, ia în considerare următoarele aspecte, astfel încât să faci alegerea cea mai bună!

1. Potrivește covorul cu zona

Atunci când dorești să cumperi un covor, este important să corespundă cu zona unde intenționezi să-l aranjezi. În cazul camerelor unde traficul este mare și unde petreci mult timp, de exemplu camera de zi sau bucătăria, ai nevoie de un covor rezistent și ușor de curățat.

Dacă e vorba de dormitor, unde covorul nu se uzează atât de repede și există risc mai mic de pătare, atunci optează pentru cele pufoase și confortabile, cu fire mai lungi. Cu acestea în gând, caută covoare în Chișinău care să se potrivească perfect pentru fiecare zonă a locuinței tale.

2. Alege dimensiunea corectă

Înainte să vizitezi un magazin de covoare în Chișinău, ia în considerare mărimea camerei, pentru confort maxim și estetică plăcută. Pentru o cameră spațioasă, un covor mare plasat în centru este ideal, pe când în camerele mai înguste un covor de dimensiune redusă, dar cu un model viu poate oferi iluzia unui spațiu larg.

Covorașele mici sunt perfecte pentru bucătărie, unde este necesar un covor în zona chiuvetei și unde gătești. De asemenea, un simplu covoraș sau un set este de ajuns pentru completarea spațiului din baie.

3. Selectează culoarea perfectă

Ai grijă la culorile covorului și asortează-l bine cu spațiul, draperiile, mobila și celelalte elemente din jur. Culorile predominante din cameră trebuie să se regăsească și pe covor, astfel încât totul să fie în armonie perfectă.
Un covor de culoare deschisă se potrivește într-o cameră cu nuanțe închise, iar dacă ai multă culoare în cameră deja, alege nuanțe mai neutre, ca să nu arate prea încărcat.

Pentru copii, alege un covor în culori vii, iar pentru dormitor, un covor de o culoare liniștită. Totodată, în funcție de stilul și gama cromatică din cameră poți realiza diverse combinații plăcute, iar opțiuni de covoare în Moldova sunt destule, doar să cauți.

4. Caută o formă unică

Ne-am obișnuit să vedem în case covoare mari și dreptunghiulare, însă aceasta nu este singura opțiune. Cu o formă diferită a unui covor, locuința ta poate ieși în evidență, așa că poți selecta un covor în Chișinău mai neobișnuit și unic.

Important este ca forma covorului să se potrivească bine cu cea a încăperii și să completeze frumos și cu gust spațiul. De exemplu, în camerele mici poți avea covoare circulare, pe când în camerele mai spațioase folosește covoare pătrate și dreptunghiulare.

5. Selectează materialul corespunzător

Fiecare cameră are particularitățile sale, așa că materialul și fibrele din care este confecționat covorul sunt importante. În încăperile precum sufrageria și bucătăria ai nevoie de un covor rezistent și ușor de curățat, cu fire scurte, deoarece există riscul de a păta rapid covorul.

Cel mai bine este să alegi un covor din fibre sintetice, precum e poliesterul, deoarece fibrele naturale se uzează mai ușor în aceste zone. Acest material este recomandat și pentru baie, pentru că este rezistent și se usucă mai ușor. Fibrele naturale se potrivesc mai bine în dormitoare, unde covorul poate fi din lână, mix de lână sau polipropilenă, pentru căldură și confort.

Dacă încă nu ești sigur de ce covor ai nevoie, apelează pentru o consultanță gratuită la Elite Carpet, un magazin de covoare în Moldova de cea mai înaltă calitate!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button