fbpx

Te-ai gândit deja la meniul pentru prânz sau cină? Cinci salate sănătoase pe care neapărat trebuie să le încerci

Specialiștii sunt de părerea că unul din cele mai sănătoase și mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului, este consumul zilnic al unei salate. Sezonul în care încep să apară fructele și legumele proaspete este perioada care deschide pofta pentru acest tip de bucate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tu ai mâncat azi o salată?

Aceasta îți poate asigura consumul mai multor porții, recomandate de specialiști, de fructe și legume și poate furniza organismului o gamă variată de vitamine, nutrienți și antioxidanți. Așadar, tot mai multe localuri din Chișinău au introdus  primăvara o varietate de salate în meniul lor.

Rețeaua de restaurante din Chișinău Andy’s Pizza prezintă top cinci salate sănătoase pe care trebuie neapărat să le încerci:

Renumitul Chicken Caesar

Salata Caesar cu carne de pui, parmezan, bacon și ouă de prepeliță a făcut istorie, fiind prezentă în practic toate restaurantele. Simplă, ușoară și în același timp ideală pentru o masa de prânz de la birou sau pentru cina de după o zi lungă, când ne dorim ceva sățios și sănătos în același timp.

Salmon bowl

Această salată este una deosebită, dar îți va cuceri papilele gustative din prima. Combinația dintre file de somon slab sărat cu portocală, pe cât de exotic sună, pe atât este de wow! Asezonată cu diverse frunze de salată, aceasta este o bombă culinară, iar rolul principal aici îl are somonul, care este considerat un pește potrivit pentru alimentația în stil mediteranean, atât de sănătoasă. Acesta conține cantități ridicate de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3.

Tuna

Multă verdeață, ton, ou și legume. Frunzele de salată verde sunt bogate în elemente nutriționale cum ar fi magneziul, iodul, potasiul, zincul, fierul, calciul, dar și vitaminele A, B, C și D. Cu o singură salată, îți poți asigura elementele nutriționale pentru întreaga zi.

Green bowl

Pentru că bucătarii de la Andy’s Pizza nu se tem de experimente, au creat această senzație gastronomică. Papilele tale gustative vor fi în extaz: rucola, frunze de spanac, iceberg, castraveți, fasole Edamame, măr, nucă, mentă, ierburi, cașcaval parmezan, lămâie, sos de ulei de măsline cu miere și mousse balsamic. Orice altă descriere aici este de prisos, această salată trebuie încercată.

Greek Salad

Ultima, dar nu și cea din urmă, salata grecească, este perfectă pentru orice moment al zilei. Aceasta este destul de aproape de tradiționala salată din roșii și castraveți, dar mici note culinare, ca sosul topinad, măslinele Calamata și oregano îi oferă o savoare aparte.

Dacă încă nu ai făcut consumul unei salate pe zi un ritual, e timpul să o faci. Verdețurile îți pot aduce o mulțime de beneficii, acestea numărându-se printre cele mai simple lucruri pe care le poți face cu scopul de a-ți întări organismul.

După aceste descrieri, ți s-a cam făcut poftă de o salată, nu? Noi îți recomandăm să încerci una dintre salatele de mai sus. Să știi că indiferent de alegerea pe care o vei face, îți este garantată doza de vitamine și energia pentru restul zilei. Iar dacă nu ai răbdare până la pauza de prânz sau până la cină, comandă una, serviciul de livrare mâncare în Chișinău al rețelei de restaurante Andy’s Pizza ți-o aduce direct la ușă.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button