fbpx

Sfaturi pentru includerea merelor într-o dietă sănătoasă

Merele– unele dintre cele mai importante și delicioase fructe pe care omul le-a introdus în consum încă din cele mai vechi timpuri. Se spune că filosoful Plinius cel Bătrân le recomanda ca pe un medicament miraculos în estomparea durerilor de stomac, iar o călugăriță benedictă recomanda, într-un letopiseț al vremii, acest fruct pentru combaterea migrenelor, a durerilor de ficat și de splină. Pentru a consuma corect merele există câteva sfaturi pe care ți le oferă echipa companiei Fruit Agro, lider autohton în cultivarea și comercializarea merelor golden.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sfatul nr. 1: Introduce mărul la micul dejun

Probabil te-ai obișnuit cu faptul că un măr e doar o gustare sau un desert, dar cum ar fi să-l introduci la micul dejun pentru a-ți asigura necesarul de fibre. De exemplu, poți opta să coci mere cu scorțișoară și să le servești cu o cremă fină de brânză și câteva stafide.
Sau poți să introduci merele într-un smoothie pe care să-l completezi cu semințe chia și câteva linguri de granola. Vei avea parte de un dejun sățios și extrem de hrănitor.

Sfatul nr. 2: Înlocuiește gustările nesănătoase cu un măr

Merele au efect minunat asupra digestiei, dacă sunt consumate corespunzător și la timp. Fă-ți un obicei de a servi după o oră de la micul dejun un măr. În acest fel, vei accelera digestia și vei pregăti stomacul de prânz. În plus, acidul gastric se va echilibra și vei mânca mult mai echilibrat, fără excese.
În plus, până să iei prânzul poți să bei un pahar de suc de mere proaspăt, astfel încât vei observa că porțiile de mâncare se vor micșora, dar tu te vei simți mult mai bine.

Sfatul nr. 3: Fă detox cu mere

Da, este de actualitate această metodă, care presupune că o zi pe săptămână să respecți regula de mono-fruct, alegând să consumi doar diferite soiuri de mere și multe lichide. În acest fel, organismul tău se descarcă de elementele nocive și se energizează, stimulând schimbul de substanțe corect.

Sfatul nr. 4: Consumă salate de fructe

Merele se potrivesc de minune în combinație cu alte fructe, cum ar fi coacăzele sau afinele. Fă-ți un obicei din a-ți pregăti o salată de fructe în loc de o cină copioasă sau ca o gustare între mese. Dacă mai adaugi și câteva linguri de ricotta sau mascarpone, ai un mic dejun absolut savuros.

Nu uita, consumul de mere cu regularitate este o metodă de a combate accidentele cerebral vasculare, de a-ți îmbunătăți imunitatea și de a-ți oferi energia debordantă de care ai nevoie zi de zi. Fruit Agro – experimentează plăcerea gustului proaspăt, zi de zi!

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button