fbpx

Perioada rece a anului te-a impus să-ți cheltui rezervele financiare? Sfaturi despre cum să reabilitezi bugetul familial

Energia electrică și gazele s-au majorat cu un procent uriaș în plină iarnă nu doar în Republica Moldova, ci și în restul țărilor Europei. Acest lucru a făcut ca mulți dintre noi să ne simțit afectați de o criză a costului vieții, care ne-a obligat într-un fel anume să căutăm diferite modalități de a depăși această perioadă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unii dintre noi am apelat la un credit online care să ne scoată din impas, alții am folosit diferite metode de economisire a energiei electrice și gazelor naturale pentru a micșora suma din facturi. Însă nu este deloc de neglijat nici opțiunea de a începe să gestionăm bugetul familial în altă modalitate, una mai eficientă, aplicată corect aceasta se poate dovedi la fel de eficace ca opțiunea unui credit rapid sau diferite metode de economisire.

Știm cât de greu este să ai grijă de bugetul familial, să-l reabilitezi după o perioadă mai complicată din punct de vedere financiar și să mai faci și economii, tocmai de aceea, ți-am pregătit câteva sfaturi utile.

  1. Urmărește bănuț cu bănuț cheltuielile, timp de o lună

Pentru a putea să evaluezi corect cheltuielile familiei tale este esențial ca timp de o lună întreagă să urmărești care sunt cheltuielile tuturor membrilor familiei. Numai atunci veți ști care sunt articolele esențiale pe care vă cheltuiți banii și la ce puteți renunța pentru a economisi și mai mult.

  1. Implică toată familia

Este important ca în finanțele casnice să se implice toată familia. În primul rând, îți va fi mult mai ușor să stabilești un buget realist pentru următoarele câteva luni, dar va fi și mai ușor pentru alții să înțeleagă imaginea de ansamblu și de ce toți trebuie să fie mai organizați.

  1. Stabilește o zi pentru plata tuturor facturilor

E foarte util să ai o zi stabilită pentru cheltuielile familiei. Vei fi mereu sigur că nu uiți de nicio factură sau rată lunară la credite și vei putea stabili mult mai ușor ce rezerve financiare vei pune de-o parte în luna ce urmează.

  1. Mergi la cumpărături cu lista pregătită

Ține o listă deschisă permanent și notează de câte ori observi că îți lipsește ceva. Când decizi să mergi la cumpărături mergi cu lista la tine și îți propui să nu cumperi nimic din ceea ce nu este trecut pe listă. Poți aplica acest principiu și la alimente, cât și la haine.

  1. Oferă-ți, din când în când, mici plăceri, fără a te gândi la bani

Da, ai înțeles bine! Să știi să-ți faci managementul banilor, nu înseamnă să fii zgârcit. Așadar, ocazional, ai dreptul să te răsfeți așa cum îți dorești.

  1. Utilizează o aplicație specială de gestionare a banilor

Există multe aplicații care pot fi descărcate pe telefon și utilizate complet gratuit. Multe dintre acestea permit să le coordonezi cu contul de economii pentru a facilita urmărirea veniturilor și cheltuielilor. În plus, poți folosi unele aplicații cu partenerul tău pentru a gestiona banii familiei tale.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button