fbpx

Pensulele de machiaj, când și de ce este important să le curățăm?

Probabil ai deja o rutină de machiaj, dar ai una pentru curățarea pensulelor folosite? Sunt puține persoane care cunosc importanța igienizării periodice a instrumentelor de frumusețe. Atunci când resturile de produse și bacteriile se acumulează pe pensulele pentru machiaj, pot afecta sănătatea tenului și, în plus, calitatea machiajului aplicat poate fi compromisă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa Ebag.md – un magazin de cosmetice online, îți împărtășește cele mai importante motive pentru care trebuie să cureți pensulele de machiaj în mod regulat.

Eliminarea bacteriilor

Instrumentele de machiaj intră în contact cu diverse suprafețe, de aceea colectează foarte multe bacterii și praf. În trusa de machiaj ori aflate pe masă sau marginea chiuvetei, există diverse posibilități de contaminare. Deși acest lucru este știut, pensulele profesionale din colecția celor pasionați de machiaj nu sunt spălate pe cât de des e nevoie, ceea ce duce la creșterea numărului de bacterii. Pentru a evita acest lucru, medicii dermatologi recomandă ca periile să fie spălate cel puțin o dată pe săptămână sau după fiecare utilizare. Cea mai simplă metodă de a înlătura impuritățile și sebumul de pe perii este clătirea cu apă caldă și săpun.

Prevenirea iritațiilor și afecțiunilor

Atunci când periile nu sunt spălate suficient de des sau în mod incorect, tenul are cel mai mult de suferit. În primul rând, porii devin dilatați, tenul își schimbă textura și există riscul de apariție a acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Pe lângă acest lucru, periile necurățate se vor simți foarte dur pe piele și cel mai probabil vor provoca o roșeață sau iritații inconfortabile. În special, zona ochilor este extrem de sensibilă, iar pentru a evita alergiile sau alte probleme precum conjunctivita, este recomandată spălarea cu atenție a pensulelor.

Un machiaj de excepție

Pe lângă produsele cosmetice folosite la machiaj, pensulele sunt cele care determină frumusețea rezultatului final. Însă, odată ce există machiaj rămas pe periile necurățate, nu vei putea prelua culoarea adevărată a produsului pe care îl folosești și prin urmare, vei ajunge la o nuanță diferită de ceea ce vrei să aplici. În special, pensula pentru fond de ten trebuie curățată cât mai bine, pentru a putea acoperi toate imperfecțiunile tenului și a pune o bază bună a machiajului. O perie curată înseamnă o aplicare perfectă pe piele, așa cum îți dorești!

Perii mai rezistente

Dacă ai investit într-un set de pensule de machiaj, atunci să ai grijă de calitatea acestora este o prioritate. Periile trebuie să fie curate pentru a te bucura de senzația lor moale și fină, dar și pentru o aplicare a machiajului cât mai impecabilă. În caz contrar, când pensulele nu sunt curățate, își pierd calitatea și nu vor mai fi atât de versatile și flexibile ca și la prima achiziție. Fibrele periilor se pot deteriora și în general, aplicarea machiajului va fi mai dificilă. Evită acest lucru și păstrează-le intacte!

Sănătatea și frumusețea ta depinde de produsele pe care le folosești zi de zi. Intră pe Ebag.md – un magazin online din Chișinău specializat în cosmetice și beauty gadgets, perfecte pentru tine. Descoperă ofertele noastre!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button