fbpx

Oportunități pe care le deschide învățarea unei limbi străine

Trăim într-o lume în plină globalizare, lume în care limbile de comunicare se modifică în permanență, dar în care studiul acestora este vital. Deși anterior cunoașterea unei limbi străine ținea de un anume lux, în prezent aceasta este o necesitate aplicabilă tuturor. Dacă te numeri încă printre persoanele sceptice care nu știu dacă vor sau nu să cunoască o limbă străină, atunci acest articol îți este dedicat în întregime. Iată ce oportunități ai dacă te apuci să înveți o limbă străină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

1. Ți se deschid nenumărate posibilități profesionale

Cunoașterea unei limbi străine îți deschide nenumărate uși spre cele mai diferite posibilități profesionale, de la angajarea în câmpul muncii peste hotare țării până la integrarea în colectivele multinaționalelor din spațiul românesc, unde, la drept vorbind, salariile sunt mult peste cele oferite de instituțiile naționale. Una dintre regulile centrale este aptitudinea de a vorbi o limbă străină, preferabil de circulație internațională. Acest criteriu este deja unanim recunoscut și presupune că fiecare candidat la angajare își asumă și alte posibilități profesionale, precum ar fi delegații, întrevederi sau deplasări de serviciu.

2. Îmbunătățește considerabil activitatea creierului

Este deja demonstrat științific, în baza unui studiu realizat de psihologul de la Univesritatea din Toronto, Ellen Bialystok, că persoanele bilingve sau poliglote au o deschidere mult mai mari și capacități cognitive extinse. De exemplu, aceștia vor putea susține cu brio testele de cultură generală de două ori mai repede decât cei care sunt monolingvi.

Totodată, în aceeași ordine de idei, și logica este îmbunătățită, deoarece exersând o limbă străină practic oferim creierului posibilitatea de a realiza mai multe acțiuni simultane. Și nu e scump, deoarece poți lua un credit fără acte și să te înscrii la o școală de limbi străine, cu posibilitate chiar și online de studiu.

3. Te ajută să călătorești mult mai ușor

Dacă te numeri printre persoanele care merg cu orice preț în călătorii, luând împrumuturi bancare rapide, studiind meticulos locul spre care te îndrepți, atunci sigur știi cât de important e să cunoști o limbă străină. Acest lucru îți permite să cunoști mai bine civilizația, populația și obiceiurile locului de destinație. De exemplu, ți-ai dori să intri în vreo locantă italiană sau vreo tavernă grecească, or poate să vizitezi templul de la Machu Picchu, atunci minima necesitate este să cunoști limba engleză. Vei descoperi astfel plenitudinea locului, atmosfera și senzațiile destinației.

4. Este o cale bună pentru a îmbrățișa o cultură nouă

Se spune că prima cale pentru a cunoaște o țară este să-i înveți limba, iar dacă vrei să-ți lărgești orizonturile culturale se cuvine să înveți chiar și mai multe limbi străine. În acest fel vei putea citi cărți, asculta muzica țărilor pe care le vizitezi.

În plus, acum nu trebuie să faci găuri în bugetul familiei pentru a învăța o limbă străină, este suficient să iei un credit ieftin de la Zoom Credit și să savurezi plăcerea cunoașterii, alături de cei dragi.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button