fbpx

foto | Sfaturi pentru părinți. Cum amenajăm biroul pentru camera copiilor?

Amenajarea biroului pentru camera copiilor este o sarcină destul de importantă, pentru că, în primul rând, e vorba de confortul acestora. Copiii trebuie să se simtă în largul lor și să aibă toate condițiile pentru a-și putea face temele, dar și pentru a petrece timpul plăcut. Tocmai de aceea, mobila pentru copii trebuie să fie sigură, de calitate și adaptabilă vârstei și nevoilor particulare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și, avand în vedere că majoritatea magazinelor de specialitate vin cu numeroase oferte de mobilier pentru amenajare biroului pentru camera copiilor, cunoașterea câtorva aspecte esențiale reprezintă un bun punct de plecare pentru o amenajare reușită. Așadar, dacă intenționezi și tu să organizezi biroul piciului tău, atunci ia în considerare următoarele sfaturi.

1. Aranjează lucrurile în funcție de forma camerei

Alegerea corectă ține întotdeauna cont de dimensiunea și forma camerei. Cu cât camera este mai mare și mai încăpătoare, cu atât ai mai multe opțiuni pentru mobilierul de birou. Îți recomandăm să amenajezi biroul cât mai aproape de fereastră și de lumina zilei. Alege un model de birou care se încadrează perfect în spațiul disponibil în această zonă. Ca și opțiune ai masa de birou și un set birou cu bibliotecă, preferabil toate din lemn. 

2. Alege doar mobilier de calitate 

      Deoarece birourile dedicate celor mici sunt supuse unor uzuri mai accentuate și suferă adesea accidente, precum colorarea sau scriere accidentală, este foarte important să optezi pentru un mobilier de calitate, solid și rezistent, care să poată fi igienizat și curățat cât mai simplu.

3. Include diferite decorațiuni și accesorii

Amenajarea unui birou special presupune întotdeauna alegerea decoratiunilor și a accesoriilor potrivite. Alege cu atenție perdelele sau jaluzele, care au ca scop să adauge viață și vitalitate încăperii. Covoarele, ceasurile și corpurile de iluminat pot face și ele o mare diferență în decor, tocmai de aceea, alege-le cu grijă.

4. Asigură-te că ai iluminarea potrivită pentru birou

Amplasarea mesei cât mai aproape de lumina naturală va crește confortul atunci când copilul scrie sau citește. Lumina naturală este esențială pentru protejarea vederii, așa că amenajarea unui birou lângă o fereastră ar trebui să fie prima opțiune de amplasare a acestei piese de mobilier. De asemenea, asigură-te că pe birou există o lampă reglabilă, care este suficient de puternică  pentru a echilibra lumina naturală atunci când afară este întuneric.

5. Ia în calcul și spațiile de depozitare

Un spațiu care trebuie să servească mai multor funcții are nevoie întotdeauna de mai multe spații de depozitare. Acestea pot fi oferite de sertare, dormitoare, un pat etajat cu birou sau chiar un dulap pentru birou, unde să fie puse cărțile și caietele necesare pentru școală. De exemplu, o bibliotecă cu câteva sertare poate fi comodă pentru depozitare de jucării, cărți sau alte obiecte pentru copii.

Așadar, dacă ești în căutarea unor idei de amenajări de birou pentru camera copiilor, gândește-te întotdeauna la mobilier funcțional și practic, de înaltă calitate, durabil, ușor de întreținut, dar și cu mult spațiu de depozitare. Nu uita să ceri și părerea copilului tău, deoarece sugestiile primite pot fi de mare ajutor în alegerea celei mai convenabile și profitabile opțiuni.

Iar dacă te-ai decis asupra a ceea ce îți dorești, te așteptăm la Bellona – un magazin de mobilă în Chișinău în care găsești orice set de mobilă pentru copii potrivit anume camerei copilului tău! Descoperă ofertele disponibile și creează biroul perfect și confortabil care va servi mulți ani înainte!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button