fbpx

Demult vrei să îmbrățișezi o profesie nouă? Iată câteva cursuri la mare căutare

După o lungă perioadă în care unele domenii au supraviețuit cum au putut, altele au fost nevoite să-și restrângă activitatea. În aceste condiții, oamenii care au ales să rămână în țară încep să urmeze în număr tot mai mare cursurile de calificare sau de reconversie profesională. Specialiștii din domeniul recrutării forței de muncă confirmă faptul că atunci când forța de lucru calificată dintr-un domeniu lipsește, prețul muncii crește și invers.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată de ce oamenii, indiferent de vârstă, vor să urmeze cursuri de calificare pentru a se putea angaja în locuri de muncă mai bine plătite. Mai ales că și oferta pentru asemenea cursuri a crescut semnificativ, atât în instituțiile de stat cât și în cele private. Prețurile pentru acestea variază între 2500 și 7000 de lei, pot dura de la 10 zile până la 3 luni.

În caz că te gândești că o astfel de sumă îți poate da peste cap bugetul personal, aceste costuri pot fi acoperite cu ușurință cu ajutorul unui credit rapid, îți rămâne doar să te hotărăști asupra domeniului în care să te îndrepți. Astfel, împreună cu echipa Kreddy îți poți alege orice curs de calificare îți dorești și aplicând pentru credit doar cu buletinul fără adeverință a salariului în Moldova să te poți bucura de noua ta profesie fără nici o grijă în plus.

Iată o listă de cursuri din care poți alege:

Instalator

Poate fi interesant să vorbeşti despre studii înalte şi joburi în funcții sofisticate, dar când ţi se sparge o ţeavă în casă sau ai nevoie de cineva care să-ţi pregătească instalaţiile sanitare în noua casă, vei constata că nu e tocmai uşor să găseşti un instalator şi, mai ales, un instalator bun

. Problemele de care se poate ocupa un instalator sunt însă mult mai complexe, de la întreţinerea sistemelor de stingere a incendiilor la realizarea de planuri pentru reţelele de conducte dintr-o clădire. Cu cât acesta este mai calificat şi mai priceput, cu atât creşte şi remuneraţia acestuia. 

Electrician

Nici electricienii buni nu sunt deloc de lepădat, mai ales că instalaţiile electrice, fie că vorbim de locuinţe, spaţii de birouri sau comerciale, sunt din ce în ce mai solicitate. Aşa că un curs de calificare în acest domeniu poate fi o idee bună dacă ştii că înţelegi uşor concepte de acest gen şi nu te sperie termeni precum conductori, curent continuu sau alternativ sau circuite monofazate şi trifazate.

Un curs pentru electricieni durează câteva luni, iar dacă îţi faci ucenicia pe lângă cineva care are deja o experienţă bogată, poţi prinde foarte rapid secretele meseriei.

Bucătar

Dacă în urmă cu ceva ani a fi bucătar nu era cine știe ce filosofie, acum cursurile de bucătar profesionist sunt unele dintre cele mai solicitate, deși este o meserie foarte dificilă din toate punctele de vedere. Concursurile televizate au avut un mare rol în acest sens, oamenii descoperind că este interesant să fii bucătar, mai ales că în prezent și salariile sunt destul de bune.

Cosmeticiană

Pentru o mare parte dintre fete, a fi cosmeticiană este un vis care le face să urmeze cursuri calificate în domeniu pentru a putea accede în industria de beauty. Aceste cursuri îți oferă posibilitatea de a-ți găsi un alt job sau posibilitatea de a-ți deschide propria afacere în domeniul frumuseții.

Designer florist

Ultimii ani au adus un interes crescut pentru cursurile de calificare în poate unul dintre cele mai sensibile domenii, cel al florilor. În timp ce unii fac acest lucru doar pentru plăcerea de a lucra într-un mediu liniştit, alţii simt nevoia să transforme această plăcere într-o meserie, iar dacă sunt pasionaţi, talentaţi şi învaţă secretele acestei activităţi, pot ajunge şi să câştige bani în urma ei.

Un designer florist bun şi cu viziune îşi poate crea o nişă şi o clientelă foarte bună.

Kreddy pune la dispoziția ta credite doar cu buletinul în Moldova pentru orice tip de nevoi, fie că vrei să achiți costul pentru un curs de calificare sau pentru oricare alte cheltuieli personale.

Doar alegerile făcute corect, atât în materie de cursuri, cât și în privința partenerului de creditare îți pot garanta succesul!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button