fbpx

Viorel Morari consideră ilegală reținerea sa: Are ca scop intimidarea și reducerea mea la tăcere

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, consideră ilegală reținerea sa. Potrivit lui, acțiunea are ca scop intimidarea sa și reducerea la tăcere. „Nu m-au luat de nicăieri, eu singur m-am prezentat”, a spus Morari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reținerea o consider ilegală. Are ca scop intimidarea mea, readucerea la tăcere, pentru critica pe care o aduc lui Stoianoglo, activității Procuraturii Generale, și pentru activitatea în calitatea de procuror-șef. Mi-au întocmit proces verbal de reținere. Nu m-au luat de nicăieri, eu singur m-am prezentat”, a declarat Viorel Morari pentru jurnal.md.

Viorel Morari a fost reținut astăzi, 19 ianuarie, împreună cu șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră, fiind cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă.

Ilegalitățile imputate, potrivit probatoriului, au fost comise în cazul fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „VENTO”, reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul Șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI, care a fost deja pus oficial sub învinuire pentru „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Pe lângă cei doi, încă doi figuranți au fost citați la Procuratură pentru audieri. Este vorba despre un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție și un ofițer de investigație, care în ajun de data pentru care fusese citați, s-au îmbolnăvit subit. Fostul procuror, care fusese citat pentru data de 18 ianuarie, a informat în aceiași zi PCCOCS-ul despre contaminarea sa cu COVID-19, iar ofițerul de investigație, care urma să se prezinte la Procuratură pe 13 ianuarie, s-a internat, de sine stătător, la 12 ianuarie în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button