fbpx

video | Zeci de enoriași, surprinși fără măști într-o biserică din Chișinău. Preotul i-ar alunga din locaș pe creștinii care le poartă

Zeci de enoriași au fost surprinși într-o biserică fără măști de protecție. Jurnaliștii de la publika.md, care au difuza imaginile, afirmă că preotul ar alunga din locaș creștinii care poartă echipamentul de protecție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul se întâmplă la biserica „Sfânta Fericită Maică Matrona” din capitală. Locașul este amplasat în parcul La Izvor.

Potrivit materialului publicat, o martoră relatează că ar fost dată afară de preot, care i-ar fi cerut să scoată masca. „Am fost numită cu cuvinte urâte, umilită și alungată. Care reguli, dacă acolo popa nu permite singur ca lumea să intre cu mască. I-am lămurit că sunt după intervenție chirurgicală și mă protejez pe mine cât și pe cei din jur”, spune femeia.

Persoana a relatat anterior despre cele întâmplate, apoi la fața locului s-a deplasat echipa de filmare. Reporterii au reușit să surprindă secvențe în care se văd maturi, copii, dar și vârstnici fără măști, însă afirmă că după ce au fost observați, angajații ar fi încuiat ușa bisericii.

Amintim că, potrivit deciziilor autorităților, atunci când se află în interiorul bisericilor, enoriașii trebuie să poarte obligatoriu măști. De pe 1 aprilie, locașurile din mun. Chișinău vor desfășura slujbele în aer liber.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button