fbpx

video | Universitatea Agrară se împotrivește și ea absorbției: „Nu mă deranjează faptul că trecem în altă instituție, ci ceea ce va urma după aceasta”

Universitatea de Agrară de Stat din Moldova (UASM) se împotrivește și ea procesului de absorbție. Potrivit deciziei Ministerului Educației, instituția urmează să fie absorbită de Universitatea Tehnică a Moldovei. Factorii-cheie de la UASM au ieșit într-o conferință de presă pentru a-și prezenta poziția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rectorul interimară al UASM, Veronica Prisăcaru, susține că instituția nu este atractivă pentru studenți, din motivul că tinerii nu vor să facă agricultură, nu din cauza universității.

„Trebuie de organizat studiile astfel încât tinerii să vrea să facă agricultură, specialitățile să devină mai atractive. Tinerii nu vor să facă agricultură, nu din cauza universității, ci pentru că agricultura în țară este în declin. Nu mă deranjează faptul că trecem în altă instituție, ci ceea ce va urma după aceasta”, a declarat Veronica Prisăcaru.

Menționăm că și Universitatea de Stat din Tiraspol (UST) și Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) se împotrivesc procesului de absorbție. Potrivit deciziei Ministerului Educației, cea dintâi urmează să fie absorbită de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, iar cea de a doua – de către Universitatea de Stat din Moldova.

Amintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a dat start unei noi reforme numite „Universități Moderne”. Astfel, mai multe instituții de învățământ superior din Republica Moldova urmează a fi absorbite.

Articole asemănătoare

Back to top button