fbpx

doc | Două universități din țară se împotrivesc procesului de absorbție. Argumentele invocate

Universitatea de Stat din Tiraspol și Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport se împotrivesc procesului de absorbție. Potrivit deciziei Ministerului Educației, cea dintâi urmează să fie absorbită de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, iar cea de a doua – de către Universitatea de Stat din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții Universității de Stat din Tiraspol s-au adresat către ministrul Educației, Anatolie Topală. Aceștia afirmă că instituția nu trebuie supusă reorganizării cel puțin până când va fi rezolvat conflictul transnistrean. De asemenea, potrivit lor, faptul că această absorbție se realizează „pe ascuns, fără a se discuta cu colectivul Universității” denotă că aceștia ar fi neglijați.

În același timp, și cei de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport cer printr-o scrisoare deschisă stoparea procesului de absorbție a instituției de către Universitatea de Stat din Moldova.

„USEFS reprezintă nu doar o simplă instituție de învățământ superior de profil, ci este întruchiparea celor mai marcante realizări științifico-practice și educațional-empirice”, se arată în scrisoare.

Amintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a dat start unei noi reforme numite „Universități Moderne”. Astfel, mai multe instituții de învățământ superior din Republica Moldova urmează a fi absorbite.

Articole asemănătoare

Back to top button