fbpx

video | Un politician moldovean colectează ajutoare financiare pentru armata rusă

Președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova și șeful Congresului diasporei moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, colectează surse financiare pentru militarii ruși care luptă pe frontul din Ucraina. Totodată, acesta adună și ajutoare pentru civilii care locuiesc în regiunile din Ucraina ocupate ilegal de armata rusă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din banii colectați pentru militarii ruși sunt cumpărate căști, veste antiglonț, saci de dormit, drone, dar și alte echipamente. Potrivit politicianului moldovean, toate aceste lucruri, dar și ajutoarele destinate populației afectate de conflict sunt transportate în regiunile de est ale Ucrainei.

Într-un videoclip postat pe 23 octombrie, Alexandr Kalinin ere ajutorul oamenilor pentru a „colecta operativ” bani pentru veste antiglonț și căști.

„Prieteni, continuăm să lucrăm în cele mai periculoase regiuni! Decolări și aterizări de pe o parte și de pe cealaltă, iar noi suntem la linia de demarcare, la mijloc. Vă rugăm să colectăm operativ bani pentru patru veste antiglonț și patru căști pentru grupul nostru, sunt foarte necesare. patru veste – 340 mii, patru căști – 360 mii. Proiectele noastre pentru susținerea combatanților și a civililor – „Copiii Donbasului”, „Totul pentru victorie”, menționează politicianul.

Alexandr Kalinin este un personaj controversat din politica moldovenească. Amintim că în una din dezbaterile electorale din perioada alegerilor parlamentare anticipate din 2021, Kalinin a manifestat un comportament inadecvat, aruncând cu sticle de apă prin platou, supărat că nu i se vorbește în rusă. Acesta a și vorbit pe un ton agresiv cu prezentatoarea dezbaterilor.

Articole asemănătoare

Back to top button