fbpx

video | Scandal în timpul dezbaterilor electorale: Un candidat ar fi aruncat cu apă, supărat că nu i se vorbește în rusă

Aleksandr Kalinin, liderul Partidului regiunilor de la ProTV, s-a dat în spectacol în timpul dezbaterilor electorale. Acesta s-a certat cu oponenții săi, dar și cu Lorena Bogza, unul dintre motivele invocate fiind că nu i s-ar fi permis să vorbească în limba rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii au relatat că în timpul pauzei politicianul ar fi aruncat o sticlă cu apă în panoul cu logo-ul televiziunii. În același timp, el a punctat că vrea ca întrebările să îi fie adresate în rusă.

După difuzare, Lorena Bogza a publicat o reacție în care menționează că potențialul candidat a fost avertizat că emisiunea se transmite în română. De asemenea, potrivit ei, Kalinin  ar fi acceptat că i se va vorbi în limba de stat, declarând că înțelege întrebările, însă a precizat că va răspunde în rusă.

Video: ProTV

„I-am propus traducător acestui candidat care se vrea în Parlament. Am fi asigurat, dacă ar fi spus că nu înțelege. Dimpotrivă, a spus ca nu are nevoie, că înțelege întrebările, dar va răspunde în limba rusă. Legea ne obligă sa ne conformăm, să acceptam și candidați care vorbesc o altă limbă. (…) I-am cerut de câteva ori să respecte regulamentul emisiunii, lucru pe care nu l-a făcut. A atacat și a intimidat ceilalți candidați aflați în studiou. Operatorul nostru i-a cerut, și el, în pauză, să se comporte civilizat, să nu atace ceilalți candidați – el s-a năpustit asupra lui cu injurii”, relatează jurnalista.

Între timp, pe paginile de pe rețelele de socializare a lui Kalinin au apărut îndemnuri către populația vorbitoare de limbă rusă să își apere drepturile. El consideră că limba română este impusă „pentru a verifica reacția” și susține că toți l-ar ataca pentru că vorbește rusa și are orientări pro-Kremlin.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button