fbpx

video | Trafic cu două tone de cocaină din America de Sud prin intermediul unei firme moldovenești: 20 de persoane au fost arestate

O grupare criminală internațională, specializată în traficul de cocaină din America de Sud în Europa prin intermediul unei societăți comerciale din țara noastră, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Belgia și Suriname.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La începutul lunii decembrie 2018, au fost efectuate percheziții simultane în Belgia și Republica Moldova, fiind depistate probe care demonstrează activitatea acestei grupări.

La începutul anului 2019, în urma unei operațiuni speciale ale forțelor de ordine din Republica Suriname, care a avut la bază informația obținută în rezultatul perchezițiilor efectuate în Moldova cu privire la societatea comercială ce figurează în corespondență, au fost depistate și confiscate 2200 de kg de cocaină.

Potrivit poliției, în vizor au ajuns 37 de persoane, dintre care 20 au fost arestate. Oamenii legii au confiscat mijloace financiare și alte bunuri estimate la aproximativ 1,5 de milioane de euro, proveniți de pe urma activităților criminale, și au fost sechestrate 12 automobile de lux.

Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șapte la 15 ani potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, iar potrivit Codului Penal al Regatului Belgiei – închisoarea pe un termen de la cinci la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button