fbpx

video | Stoianoglo o compară pe Sandu cu Plahotniuc. Președinta este acuzată că ar fi interesată de anchetarea anumitor persoane

Procurorul General o compară pe șefa statului de faptul că ar fi interesată ca anumitor persoane să le fie deschise dosare penale. Acesta compară acțiunile Maiei Sandu cu activitatea lui Vlad Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui briefing el a menționat că Președinția nu ar fi gata pentru dialog. În același timp, șeful Procuraturii acuză guvernarea că ar încerca să își subordoneze mai multe instituții, inclusiv Procuratura.

„Puteți zilnic să polemizați pe subiectul demiterii mele. Procuratura nu va accepta indicații și nu va acționa la ordin sau la emoții”, a punctat Stoianoglo, îndemnând administrația țării să nu se implice în activitatea instituției pe care o conduce.

Declarațiile sunt făcute în contextul în care în spațiul public se vehiculează tot mai mult despre eventuala demisie a lui Alexandr Stoianoglo. Recent, majoritatea parlamentară a votat în prima lectură a modificărilor care permit evaluarea procurorului general.

Totodată, Stoianoglo a cerut instituțiilor internaționale să se expună asupra inițiativei lui Sergiu Litvinenco. Acesta a reiterat că nu a încălcat prevederile legale.

De menționat este că șeful Procuraturii era așteptat în Parlament vineri. Acesta urma să prezinte deputaților un raport privind acțiunile întreprinse pentru recuperarea miliardului furat, însă a anunțat în cadrul briefingului că nu va merge în fața deputaților, deoarece legea prevede acest fapt.

Maia Sandu nu a venit deocamdată cu reacție la acuzațiile lui Alexandr Stoianoglo. ZUGO a solicitat Președinției comentarii în acest sens. Revenim cu detalii la subiect imediat ce obținem declarațiile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button