fbpx

video | Simulare cu rezultat șocant: Peste 91 de milioane de oameni ar putea muri în trei ore în cazul unui atac nuclear

Te-ai gândit vreodată ce pagube ar putea provoca o singură bombă nucleară? Uite că așa-numita simulare „Planul A”, realizată de Universitatea Princeton din Statele Unite, răspunde acestei întrebări, oferind rezultate șocante.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit cercetătorilor laboratorului de știință și securitate globală, în cazul unei bombe nucleare, peste 91 de milioane de persoane din Rusia, SUA și țările aliate NATO ar putea fi ucise sau rănite în doar trei ore.

Simularea este prezentată într-un video, iar specialiștii au pornit cercetarea de la premisa unui război între Rusia și Aliații NATO care folosesc așa-numitele arme nucleare cu randament redus sau „tactice”, dar care pot produce daune echivalente cu cele realizate de SUA când au distrus Hiroshima sau Nagasaki în Al Doilea Război Mondial, transmite libertatea.ro.

Autorii proiectului, deși se arată conștienți de cât de șocante sunt datele, au intenția de a informa Guvernele care pot folosi simularea pentru a dezvolta planuri de urgență pentru răspunsul la dezastrele și atacurile nucleare. Ei mai susțin că „Planul A” apare în contextul tensiunilor dintre Rusia și aliații NATO, care sunt din ce în ce mai intense în ultima perioadă; dar apare și pe măsură ce „atât Rusia cât și SUA testează armele interzise anterior în cadrul tratatului INF”.

Articole asemănătoare

Back to top button