fbpx

video | R. Moldova „condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina”

„Republica Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, soldate cu zeci de victime”. Este poziția oficială a Ministerului de Externe (MAEIE) de la Chișinău, după ce în această dimineață Rusia a lansat mai multe atacuri asupra Kievului și a altor orașe ucrainene – Slaviansk, Dnipro, Jitomir, Zaporojie, Ternopil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Urmare a atacurilor cu rachete din această dimineață a orașului Kyiv, MAEIE anunță că personalul ambasadei este în siguranță la adăpost. Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre.

Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”, se mai arată în comunicatul MAEIE.

Precizăm că până la această oră au fost raportate cel puțin opt decese și câteva zeci de persoane rănite. Rachete au lovit obiective de infrastructură civilă, zone rezidențiale și inclusiv zona centrală a Kievului, iar unele surse transmit că de o parte dintre lovituri au fost responsabile dronele kamikaze iraniene care ar fi fost lansate de pe teritoriul Belarusului.

Articole asemănătoare

Back to top button