fbpx

video | „Procuratura e în vacanță și la propriu și la figurat”. Declarațiile Maiei Sandu după ședința CSS

Procuratura nu oferă siguranța că cei implicați în dosare de corupție mare nu vor părăsi în continuare teritoriul Republicii Moldova, așa cum au făcut și alte persoane controversate, a declarat marți, 10 august, președinta Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS)

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Așa cum cunosc cetățenii avem mai multe situații când personaje responsabile de abuzuri majore, implicate în ilegalități au părăsit Republica Moldova, sunt în căutare internațională și vedem lipsă de progrese din partea organelor statului, în special a Procuraturii pentru readucerea lor și tragerea la răspundere a acestor oameni”, susține Maia Sandu.

Președinta afirmă că nu a văzut interes din partea Procuraturii pe marginea acestui subiect, inclusiv prin faptul că din reprezentanții celor trei procuraturi, a venit doar unul la ședința CSS, ceilalți fiind în concediu.

„Din păcate Procuratura e în vacanță și propriu și la figurat. În pofida faptului că au fost invitați reprezentanții Procuraturii Generale (PG), Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), s-a prezentat doar o singură persoana din partea Procuraturii Generale”, a zis șefa statului.

De asemenea, reprezentantul Procuraturii prezent la ședință a făcut referire la procedurile legale. Maia Sandu însă a menționat că în alte cazuri, procedurile nu împiedică procurorii să rețină persoanele implicate în anumite dosare.

În context, amintim că Veaceslav Platon, care recent a plecat la Londra, vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, a fost rechemat în țară de Procuratura Anticorupție (PA), după ce procurorul din cadrul PA a solicitat aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button