fbpx

video | Președintele Lituaniei, în vizită la Chișinău. Ce a discutat cu Maia Sandu și câte doze de vaccin ne vor dona lituanienii

Lituania va dona Republicii Moldova 11.000 de doze de vaccin anti-COVID. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, în urma întrevederii avute de președintele lituanian, Gitanas Nauseda, aflat într-o vizită oficială la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am discutat despre evoluțiile politice din Republica Moldova și pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate. Am reconfirmat dorința cetățenilor moldoveni de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și corupție. Experiența Lituaniei în acest sens este un exemplu pentru țara noastră.

Lituania este un aliat de încredere al Moldovei la Bruxelles. Contăm în continuare pe sprijinul Lituaniei pentru Agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„I-am mulțumit Președintelui Nauseda pentru demersurile Lituaniei datorită cărora am putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile UE și pentru sprijinul oferit Moldovei în combaterea pandemiei de Covid-19. Totodată, am primit vestea că Lituania ne va dona și 11 mii de doze de vaccin.

Ne dorim să impulsionăm comerțul între țările noastre și ne bucurăm că vinurile moldovenești au succes în Lituania. Totodată, vrem să continuăm colaborarea în domeniul securității și apărării, mai ales pe dimensiunea apărării de amenințări hibride și combaterea dezinformării, unde experiența Lituaniei ne poate fi utilă”, a mai scris Maia Sandu, menționând că cele două state sunt gata să semneze Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetățenii țărilor noastre, Acord negociat și agreat la nivel de guverne.

Articole asemănătoare

Back to top button