fbpx

video | Poliția a deschis procese penale și contravenționale după evenimentele din centrul capitalei

Poliția a deschis procese penale și contravenționale în urma protestelor din centrul capitalei. Oamenii legii comunică despre faptul că manifestanții ar fi încălcat Regulamentul Circulației Rutiere și nu s-ar fi supus somațiilor ofițerilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul General de Poliție, acțiunea de protest a început la ora 10.00, în fața sediului Guvernului Republicii Moldova. Ulterior, un grup de participanți manifestanți, cu tractoare, au părăsit locul inițial de desfășurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă, punând în pericol circulația rutieră și participanții la trafic, inclusiv participanții la manifestație.

Mai târziu, aceștia ar fi trecut haotic peste gazonul verde din parcul Catedralei, deplasându-se pe partea pietonală. Deși au fost somați de agenții de patrulare să înceteze acțiunile ilegale, protestatarii ar fi continuat deplasarea până la sediul Parlamentului Republicii Moldova, unde a fost rupt cordonul de polițiști, iar tehnica agricolă a fost urcată pe scările din scuarul Parlamentului.

Ca urmare, au avut de suferit patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme. Aceștia au fost transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare. În același timp, în spațiul public au apărut informații precum că o jurnalistă ar fi fost stropită cu gaz lacrimogen.

Totodată, din cauza manifestațiilor, circulația transportului public a fost perturbată. RTEC a anunțat că mai multe rute de troleibuz, care circulă de regulă pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, au fost redirecționate pe str. București.

Precizăm că agricultorii au ieșit la protest, fiind nemulțumiți de mai multe prevederi ale politicii bugetar-fiscale, iar deputații au inițiat discuții cu reprezentanții lor.

Articole asemănătoare

Back to top button