fbpx

video | „Nu m-a mirat”. Litvinenco despre avizul negativ al PG la propunerea de a modifica Legea Procuraturii

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a comentat avizul negativ al Procuraturii Generale (PG) privind proiectul pentru modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură, susținând că nu este mirat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Justiției a evidențiat faptul că la consultările publice privind legea Procuraturii au fost exprimate și opinii critice.

„Opinii critice au fost în special de la Procuratură. Nu e mare mirare. Pe mine personal nu m-a mirat acest aviz. Ar fi fost de mirare dacă Procuratura venea și spunea că proiectul este bun. Din păcate, opinia lor este că nimic nu trebuie schimbat, suntem țara cu o Procuratură mai bună decât în Germania. Lucrul ăsta, pe mine personal, mă lasă să cred că Procuratura nu este obiectivă în aprecierile sale”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Tot acesta mai spune că toate comentariile privind proiectul pentru modificarea Procuraturii vor fi analizate pe platforma Comisiei juridice.

„Propunerile care vor îmbunătăți textul proiectului le vom examina, cele care spun că la ei totul e bine, le vom trece cu vederea. Au fost și propuneri pe care le considerăm relevante pentru lectura finală a acestui proiect de lege”, a mai menționat Litvinenco.

Amintim că, Procuratura Generală a anunțat miercuri, 18 august, că a avizat negativ proiectul pentru modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button