fbpx

video | Nagacevschi va transmite la CSP lista celor 4 candidați pentru funcția de procuror general: „Fosta ministră a încălcat legea”

Lista celor patru candidați preselectați de comisia formată de Ministerul Justiției, pentru ocuparea funcției de procuror general, va fi transmisă astăzi Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul unui briefing de presă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nagacevschi a comunicat că nu a fost emisă nici o decizie de anulare a concursului candidaților preselectați pentru funcția de procuror general, iar predecesoarea sa, Olesea Stamate, ar fi comis o gravă încălcare prin faptul că nu a transmis lista candidaților către CSP.

„Legea mă obligă să recunosc rezultatele comisiei de experți și să transmit candidaturile la Consiliul Superior al Procurorilor și cred că o voi face astăzi, pe parcursul zilei”, a declarat ministrul.

Precizăm că Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crâșmaru sunt cei patru candidați selectați de comisia de concurs ale căror rezultate au fost anulate, potrivit ex-ministrei Justiției. Fadei Nagacevschi spune că Olesea Stamate a acuzat „o trucare a rezultatelor comisiei pentru evaluarea candidaților, invocând lipsa de obiectivitate a unui membru, care a oferit un punctaj disproporționat”.

Articole asemănătoare

Back to top button