fbpx

video | „Moldova, te afli între prieteni, nu ești singură”. Mesajele de susținere a țării noastre, trimise de liderii europeni

„Summitul Comunității Politice Europene este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană”. Mesajul de susținere vine din partea conducătorilor instituțiilor UE, care vor participa la reuniunea găzduită de Moldova la 1 iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene: „Uniunea Europeană este alături de Moldova. Susținem securitatea voastră energetică. Stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi.”

Charles Michael, președintele Consiliului European: „În data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei. Veți deschide ușile țării voastre frumoase pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru poporul acestei țări. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană. Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură!”

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European: „Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Este alături de conducerea țării și de cetățenii acesteia. Susține alegerea pro-europeană. Moldovenii se pot mândri cu acest curaj de care au dat dovadă, ținând piept intimidării Rusiei. Ei se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten adevărat, un aliat. Pentru că noi nu avem nicio îndoială – viitorul nostru este împreună. Moldova nu este singură!”

Pe 1 iunie, la Summitul Comunității Politice Europene sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii europeni vor pune în discuție eforturile comune pentru a readuce pacea și stabilitatea pe continentul european, a consolida securitatea energetică și rezistența statelor europene la amenințările curente.

Summitul EPC reprezintă și o platformă excelentă pentru comunicarea și prezentarea progreselor Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, reconfirmarea angajamentului țării noastre de a implementa reformele necesare, dar și de a contribui la consolidarea unității și securității pe continentul european.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Articole asemănătoare

Back to top button