fbpx

video | Ministra Sănătății explică de ce medicii nevaccinați ar putea să nu mai primească indemnizații în cazul infectării cu COVID

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a explicat de ce medicii nevaccinați ar putea să nu mai primească indemnizația de 16.000 de lei în cazul infectării cu COVID-19. Potrivit ei, medici neimunizați nu ar exista, însă în ceea ce privește alte categorii de lucători medicali – nevaccinarea este un „moft”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nemerenco a adăugat că, din momentul în care pedagogilor le este solicitat certificatul COVID, este necesară impunerea acestuia și altor categorii de persoane.

„Nu cred că sunt medici nevaccinați. Mă refer aici mai mult la alt personal. Să le păstrăm moftul de a nu fi vaccinați, de a lucra în secții COVID și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire? Dacă cineva din lucrătorii medicali nu dorește să se vaccineze pune semne de întrebare câtă medicină cunosc ei”, a adăugat ministra.

Proiectul de lege prin care medicii nevaccinați sunt privați de încasarea indemnizațiilor urmează să fie aprobat în ședința din 13 octombrie. Acesta vizează și cazurile de deces ale lucrătorilor medicali neimunizați. Așadar, în caz de deces al cadrului medical nevaccinat, moștenitorul va fi privat de plata unică în mărime de 100.000 de lei.

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat în Republica Moldova din 2 martie. Grupul țintă și prioritizat au fost lucrătorii medicali. Actualmente, la nivel de republică, numărul persoanelor vaccinate cu schema completă constituie 816.000.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button