fbpx

video | Majorarea tarifelor pentru transportul interurban, discutată la Ministerul Economiei: „Sărăcia călătorilor nu este problema transportatorilor”

Transportatorii și responsabilii de la Ministerul Economiei s-au întrunit în ședință pentru a discuta problema majorării tarifelor. Totodată, oficialii au vorbit și despre condițiile de transportare a pasagerilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Economiei, Anatol Usatîi, a precizat că este important ca transportul să fie sigur, iar șoferii care deservesc rutele – calificați. Pe de altă parte, transportatorii spun că vor îndeplini condițiile Guvernului până la începutul lui februarie, dar acuză deputații că și-ar face publicitate pe seama majorării prețului la bilete și că această acțiune nu putea fi evitată.

„Situația de astăzi este rezultatul anului 2010, când au început confruntările dintre transportatori și Ministerul Economiei. Problema sărăciei călătorilor nu este problema transportatorilor. Noi cautăm rezolvarea problemei ca toți sa fie mulțumiți. Nimeni nu a vorbit despre faptul ca nu avem șoferi. Un șofer cu 3000 de lei pe lună nu stă mult”, declară Eugen DATCO, ex-directorul Uniunii Drumarilor și Transportatorilor din Republica Moldova, citat de ProTV.

Amintim că, din 1 ianuarie s-a majorat tariful pentru călătoriile interurbane. Prețul a crescut de la 48 de bani pentru kilometru la 60 sau 70 de bani pentru aceeași distanță, în funcție de categoria de confort.

Articole asemănătoare

Back to top button