fbpx

video | Maia Sandu, în a cincea zi de război în Ucraina: Anume în aceste momente, integrarea europeană a R. Moldova este calea cea mai sigură

„De câteva zile trăim într-o realitate nouă, una diferită de cea de până 24 februarie. Războiul din Ucraina a adus mai multă incertitudine în viața noastră”, a declarat președinta Maia Sandu la începutul briefingului de presă din 28 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Din primele ore ale crizei, R. Moldova a chemat la pace. Autoritățile și cetățenii s-au mobilizat pentru a da mâna de ajutor oamenilor din țara vecină, care au avut de suferit primii din cauza războiului. Țara noastră și-a deschis hotarele pentru zeci de mii de ucraineni. Oferim ajutor și cetățenilor altor țări care încearcă să plece din Ucraina. Până în acest moment, peste 70.000 de oameni din Ucraina au intrat în R. Moldova.

Tragedia pe care o trăiesc vecinii noștri ucraineni, este și tragedia noastră. În aceste zile, țara noastră a dat dovadă de o mobilizare exemplară pentru a ajuta refugiații ajunși în Moldova. Donațiile continuă să vină pe conturile deschise la trezorărie și în băncile comerciale, iar acești bani sunt folosiți pentru a ajuta refugiații ajunși în Moldova cu cele necesare”, a declarat maia Sandu.

Președinta a mulțumit tuturor angajaților instituțiilor care au fost implicați în aceste zile în efortul de gestionare a fluxului de refugiați.

„Omenia noastră este și puterea noastră”, a conchis șefa statului.

Vezi și: Maia Sandu, în vizită la vama Otaci. A vorbit cu refugiații ucraineni, asigurându-i că R. Moldova le este alături

Articole asemănătoare

Back to top button