fbpx

video | Maia Sandu, despre presupusul șantaj al Nataliei Morari din partea SIS: „M-am mirat că nu a existat nicio sesizare din partea ei”

Întrebată în cadrul unui „Interviu fără protocol” cu Dorin Galben, despre presupusul șantaj din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) la care a fost supusă jurnalista Natalia Morari, privind identitatea tatălui fiului său, președinta Maia Sandu a menționat că a rămas mirată că nu a existat nici o sesizare din partea ei la Procuratură sau la vreo altă instituție abilitată despre șantaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu am întrebat conducerea SIS și ei au răspuns tranșant că nu a existat nicio o presiune și niciun șantaj din partea lor. M-am mirat că nu a mai existat nici o sesizare din partea doamnei Morari, nici la Procuratură, nici la o altă instituție. Asta este tot ce știu”, a spus șefa statului.

Totodată, întrebată despre cât de mult a afectat asta încrederea populației în mass-media, Maia Sandu a declarat că oamenii au devenit foarte derutați, iar mass-media ar trebui să-ți înțeleagă rolul în societate.

„Dacă mergeți să discutați cu oamenii de prin sate și orașe o să vedeți că oamenii sunt foarte derutați despre ce se întâmplă în media din Republica Moldova. Pe de-o parte ponderea mediei care transmite falsuri de dimineață până seară este în continuare foarte mare. Oamenii sunt nedumeriți pentru că nu înțeleg cum poate cineva să spună la televizor minciuni. Prin gândirea lor critică, parcă ajung la concluzia ca asta nu poate fi adevărat, dar pe de altă parte ei nu înțeleg de ce unii oamenii sunt lăsați să zică la ditamai televizorul minciuni. Este această contradicție în capul lor și ei nu înțeleg cum se întâmplă.

După care există mass-media independentă care încearcă să facă față situației și evident că orice întâmplare de felul acesta, când se demonstrează o legătură dintr-un ziarist și un personaj corupt, aceste lucruri dăunează. Este mai mult decât atât. La fel cum Guvernul trebuie să ajungă să lucreze mai bine, așa și presa trebuie să înceapă să-și facă lucrul mai bine. Să nu avem doar discuții superficiale, să se abordeze subiecte care duc la scandal, dar să ajutăm societatea să înțeleagă subiectele în complexitatea lor. Văd foarte puțini economiști de calitate, care sunt invitați în studiouri să vorbească despre criza economică, despre criza prețurilor….Este cumva un accent sporit pe subiecte care isterizează societatea. Presa trebuie să înțeleagă cu avem cu toții rolul nostru în societate”, a mai menționat președinta.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button