fbpx

video | Mai mulți studenți moldoveni din Moscova ar fi nevoiți să plece din cămine și roagă autoritățile să-i aducă acasă: „Am fost lăsați în voia soartei”

Studenții moldoveni ai unui institut din Moscova ar putea rămâne pe drumuri. Aceștia au scris pe rețelele de socializare și au realizat un filmuleț în care transmit că sunt obligați să plece din cămine, iar frontierele țării de baștină sunt închise.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Situația creată în legatură cu răspândirea infecției de tip nou COVID-19 a ieșit de sub control. Frontierele Republicii Moldova au fost închise. În secolul XXI informația de primă importanță nu ajunge la persoanele interesate cu viteza necesară. Oamenilor le este frică de acest necunoscut. Studenții trebuie să elibereze căminele, riscând să ajungă fără un loc de trai”, a spus Daria Staraia, președinta Asociației Studenților Moldoveni de la Moscova.

În acest sens, tinerii au venit cu un mesaj către conducerea Moldovei, rugând să fie aduși acasă.

„Noi, viitorul acestei țări, am fost lăsați în voia soartei. Guvernul Republicii Moldova nu este capabil să asigure transportul studenților acasă. Ce rămâne de făcut? Unde trebuie să apelăm? Cine asigură securitatea noastră peste hotare? Cum să credem în viitorul țării noastre, când într-o astfel de situație nimeni nu ne poate veni în ajutor?

Ieri, 16 Martie, studenții MGIMO, cazați în cămine, au fost informați despre necesitatea de a le elibera până pe 20 martie 2020. Frontierele Republicii Moldova au fost închise la ora 00:00. Biletele la ultimele zboruri spre casă au fost vândute înainte ca majoritatea studenților să reușească să întreprindă ceva. În cazul sistării activității organizațiilor financiare, ei riscă să rămână fără bani.

Administrația MGIMO este gata să prelungească durata cazării, însă situația suferă schimbări în fiecare clipă… Mă adresez președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu solicitarea de a asigura transportul studenților acasă, întrucât nimeni nu poate anticipa dezvoltarea ulterioară a situației”, au mai transmis tinerii.

Articole asemănătoare

Back to top button