fbpx

video | Mai multe instituții din R. Moldova, solidare cu Ucraina: Lumina a fost deconectată timp de câteva minute

Mai multe instituții din Republica Moldova s-au alăturat campaniei globale de solidaritate cu Ucraina. Astfel în seara zilei de joi, 29 decembrie, la ora 18:00, a fost deconectată lumina timp de cinci minute în clădirea Parlamentului, a Guvernului și a Președinției, dar și în toate punctele de trecere a frontierei de stat. Totodată, Primăria municipiului Chișinău a anunțat deconectarea iluminatului stradal din capitală timp de un minut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Parlamentul Republicii Moldova a stins astăzi lumina, la ora 18.00, în semn de solidaritate cu Ucraina, iar scuarul legislativului a fost iluminat în culorile steagului Ucrainei. În acest fel, instituția legislativă s-a alăturat campaniei globale de susținere a țării vecine”, se arată într-o notă Parlamentului.

„Guvernul Republicii Moldova s-a alăturat campaniei globale și a stins lumina, în semn de solidaritate cu Ucraina”, a anunțat Executivul pe Facebook.

„În această seară, la ora 18:00, în Președinție au fost stinse luminile pentru cinci minute. Astfel, împreună cu colegii din Parlament și Guvern, ne-am alăturat campaniei globale de solidarizare cu vecinii și prietenii noștri din Ucraina”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Președinției.

„Chișinăul este solidar! Astăzi la ora 18:00 în capitală, dar și suburbii, iluminatul stradal va fi deconectat pentru un minut în semn de solidaritate cu Ucraina”, a anunțat joi, 29 decembrie, Primăria municipiului Chișinău.

„Au fost doar cinci minute când întunericul a pus stăpânire în subdiviziunile de frontieră, dar pentru poporul ucrainean sunt deja 10 luni de când trăiesc agonia războiului, iar acum pe timp de iarnă – în întuneric și în frig. Astăzi, între orele 18:00 și 18:05, a fost stinsă lumina în toate sectoarele Poliției de Frontieră, în sediile Direcțiilor regionale și blocul central al IGPF, dar și în toate punctele de trecere a frontierei de stat. Deconectarea simbolică a energiei electrice este o acțiune organizată în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, cu colegii noștri din Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, care încă sunt în război și suferă din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii critice din Ucraina”, se arată în mesajul postat pe rețelele de socializare ale Poliției de Frontieră.

Articole asemănătoare

Back to top button