fbpx

video | Lingurița se va șterge cu spirt, iar credincioșii nu vor mai săruta mâna preoților. Mitropolia a publicat noi reguli de împărtășanie

Lingurița pentru împărtășanie se va șterge cu un material îmbibat spirt, iar fiecare creștin va primi câte un șervețel de unică folosință pentru a-și șterge buzele. Acestea sunt instrucțiunile noi de împărtășanie, emise de Biserica Rusă și publicate de Mitropolia Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform lor, pentru a unge creștinii cu unt de lemn, preoții vor utiliza bețișoare de unică folosință, iar oamenii nu le vor mai săruta mâna. La fel, potrivit instrucțiunilor, se permite ca icoanele să nu mai fie sărutate, ci doar să fie aplecat capul spre ele, iar prescura va fi oferită în mănuși.

Totodată, documentul mai menționează că vasul în care sunt botezați copiii va fi dezinfectat după fiecare ritual, iar icoanele, mobilierul și mânerele ușilor – șterse regulat cu soluții corespunzătoare. Documentul integral poate fi accesat aici.

Despre adaptarea practicilor bisericii la situația epidemiologică din lume relatează și vloggerul Ion Andronache într-un nou video. El explică mai multe lucruri legate de practicile bisericești și îndeamnă oamenii să rămână acasă în această perioadă.

Precizăm că, inițial, Guvernul a dispus sistarea tuturor slujbelor pentru două săptămâni. Ulterior, însă, biserica s-a opus, iar în urma discuțiilor s-a stabilit că se vor improviza altare în aer liber, iar bisericile vor rămâne deschise.

CITEȘTE ȘI:

Se vor respecta ordonanțele, dar se vor oficia slujbele. Mitropolia a anunțat ce va întreprinde pentru a preveni răspândirea coronavirusului

În contextul coronavirusului, Mitropolia anunță că credincioșii se vor putea împărtăși mai des

 

Articole asemănătoare

Back to top button