fbpx

video | La cei 18 ani, riscă să-și petreacă zile din viața sa după gratii: Un tânăr din Drochia, suspectat de comiterea unui furt

Un tânăr în vârstă de 18 ani, originar dintr-o localitate din r. Drochia, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea unui furt din oficiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Polițiștii au fost alertați în după amiaza zilei de 3 septembrie de către un bărbat, care a comunicat că i-au fost sustrase bunurile materiale. La locul faptei, forțele de ordine au stabilit că individul ar fi pătruns în oficiu prin acces liber de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Victima, un bărbat în vârstă de 40 ani, a declarat polițiștilor că pentru câteva clipe a lăsat oficiul fără supraveghere, iar când s-a întors a depistat lipsa telefonului mobil de model „Xiaomi Readmi 5” și geanta, în care se aflau o pereche de adidași. Prejudiciul estimat de victimă constituie 5500 de lei.

Astfel, în urma măsurilor de investigație dispuse de polițiști, făptașul a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale individul și-a recunoscut vinovăția, iar bunurile sustrase le-ar fi vindut obținând un profit. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Polițiștii întreprind măsuri pentru depistarea bunurilor sustrase, ulterior urmând sa fie returnate proprietarului.

Tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care – conform legislației în vigoare – se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 de lei la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la patru ani.

Articole asemănătoare

Back to top button