fbpx

video | În Republica Moldova ar putea începe vaccinarea adolescenților cu Pfizer. Ministerul Sănătății ar urma să emită un ordin

În Republica Moldova ar putea începe vaccinarea adolescenților cu Pfizer, informează Publika. Ministerul Sănătății ar urma să emită un ordin în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii au aflat informațiile de la specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Potrivit epidemiologului Veaceslav Guţu, la care se face referire, autoritățile ar aștepta un lot de 80.000 de doze de vaccin pentru a demara procesul.

„La data de 23 august Comitetul Naţional de Experţi în domeniul Imunizării s-a întrunit pentru a discuta vaccinarea copiilor de la 12 ani cu vaccinuri bazate pe ARN mesager. Atunci s-a decis acest lucru pe baza recomandării OMS.

La începutul livrării acestui tip de vaccin în țară era insuficient vaccin Pfizer ca să ne permitem să vaccinăm şi copiii, acestea fiind recomandate prioritar persoanelor din grupurile cu risc sporit de dezvoltare a formei grave a bolii COVID-19”, a declarat pentru Publika specialistul.

Potrivit sursei citate, actualmente în Republica Moldova este permisă imunizarea contra COVID-19 de la 16 ani. Până acum, 742 de elevi au fost imunizați.

ZUGO a solicitat Minsiterului Sănătății precizări în acest sens. Revenim cu detalii la subiect imediat ce obținem informațiile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button