fbpx

video, foto | Salvatorii moldoveni plecați în misiune în Turcia s-au întors acasă. Cum au fost primiți la hotar

Salvatorii moldoveni plecați în misiunile de salvare din Turcia s-au întors acasă. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost primiți la hotar de către colegii de la Poliția de Frontieră cu flori și mulțumiri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa de salvatori a ajuns la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați în dimineața zilei de sâmbătă, 18 februarie, la ora 6:50.

Trecerea frontierei de stat a fost cu prioritate și în regim facilitat pentru convoiul de intervenție la dezastre al Republicii Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Video: IGSU

Menționăm că 12 autospeciale, 55 de salvatori și doi câini de căutare, au format echipa IGSU în misiunile de salvare a victimelor cutremurului devastator produs în Turcia. Aceștia au pornit în misiunea internațională pentru ajutorarea poporului turc pe data de 6 februarie.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile.

Tot specialiștii moldoveni au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.

Pe parcursul zilei de 10 februarie, echipa noastră a evaluat șase clădiri rezidențiale cu cinci nivele, iar în urma lucrărilor desfășurate au fost depistate patru victime, dintre care trei erau decedate.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni, 6 februarie, sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru.

Articole asemănătoare

Back to top button