fbpx

foto | 55 de salvatori moldoveni cu 12 autospeciale au plecat în Turcia. Maia Sandu: „Aveți în față un drum lung și o misiune grea”

Convoiul de intervenție la dezastre al Republicii Moldova, a pornit în seara de 6 februarie spre Turcia. Specialiștii în căutare și salvare urbană au decis deplasarea pe cale terestră, deoarece este important ca cele 12 autospeciale, proiectate pentru intervenția în astfel de calamități, să fie prezente la locul dezastrului cât mai repede.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu ajutorul acestor mașini dotate cu echipamente de intervenție, pot fi salvați mult mai mulți oameni, decât dacă s-ar interveni doar cu utilaje mici, afirmă specialiștii IGSU.

Echipa de intervenție la dezastre a Republicii Moldova este formată din 55 de salvatori, este dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și are în componență 2 câini de căutare.

Echipa Republicii Moldova de căutare-salvare în medii urbane urmează să activeze cel puțin 7 zile în zona afectată din Turcia.

Președintele Republicii, Maia Sandu, a fot prezentă la Direcția regională căutare salvare nr. 1, din Municipiul Chișinău, unde a urat succes salvatorilor în misiunea din Turcia și reușite cât mai multe în salvarea oamenilor din ghearele dezastrului.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a spus Președinta Maia Sandu.

Salvatorii moldoveni vor pune umărul, alături de salvatori din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

„Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, luptând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă! Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a conchis șefa statului.

Articole asemănătoare

Back to top button